Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Ötlet

2010.12.02

Mikulásgyertya

Egyszerű piros gyertyából is csinálhatunk Mikulást. Igaz, nem lesz pocakos, de attól még ötletes dísz lehet az ebédlőasztalon.

Kellékek:

Piros gyerta, arany és fekete gyertyafestő toll, műszörme


A gyertya közepén jelöljük be az öv aljának és tetejének a helyét. Ahhoz, hogy szép övet festhessünk, egy mérőszalaggal tekerjük körbe a gyertyát, és a fonal mentén fessük meg az övet.

A két megfestett fonal közé gyertyafestő fekete tollal fessük be az övet. Az öv fölé, középtájt fssünk egy fekete pöttyöt a Mikulás gombjának.
Ha teljesen megszáradt a fekete toll, arannyal fessünk övcsatot a Télapónak. Ezt is hagyjuk teljesen megszáradni.
A gyertya méretétől függően, tervezzük meg, milyen széles legyen az alján lévő díszítés. Ennek a dupláját számítsuk. Mérőszalaggal mérjük meg a gyertya kerületét, és ehhez adjunk hozzá plusz 2 cm-t. Ez alapján rajzoljunk fel a szőrmére egy négyzetet. A szálirány a hosszabbik oldal felé nézzen. A szőrmét úgy szabjuk ki, hogy csak az anyagot vágjuk. A szőrmecsíkot hosszában hajtsuk félbe, és ragasszuk össze. Az így kapott csíkot tegyük a gyertya aljához, és tekerjük körbe vele. A szőrmeszálak lefelé nézzenek. A végeit tegyük egymásra, és egy csepp ragasztóval ragasszuk össze!

Kész is a Gyertya Mikulásunk!

mikulas_gyertya-1-.jpg

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.